Två Stintor

CV, Beth Hansson

e-post: hanssonbeth@gmail.com

Tel: 070-298 53 67
YRKESLIVSERFARENHET


2024 Logotyp till Klangs gård, en nystartad terapiträdgård med gårdsbod, grönsaker, flis, plant, ägg, blommor och loppis. Mer HÄR!


2023-24 Konsultade som scenograf/inspiratör på estetiska programmet i Bollnäs. Tillverkade viss rekvisita och målade lite dekor. Slutproduktion Legally Blonde regisserades av Mona Elmström.

2023 Scenografi, rekvisita, mask.
Musikvideon ”Kissing the glove” med ABU NEIN filmades i Färila, Offerberg och nån myr vid en tjärn i skogen.
Manus och regi: Lisabi Fridell


2023 Medverkade som rekvistör och scenograf
under filminspelningen av "Sägensafari - filmen". Premiär under Filmfest Kilafors, november 2023. Birgitta var kostymör. Manus och regi, Thomas Lothström.

2023 Utformade masker, händer och svansar till två troll
i uppdrag av Bollnäs Kommun. De har använts både i friluftsteater och under en filminspelning sommaren 2023. Birgitta Modd skapade kostym åt trollen.


2022 Uppdrag som scenograf
att utforma en utställning om Selma Lagerlöf på Tomarps Kungsgård, Kvidinge i Skåne. 
Utställningen med tillhörande evenemang blev nominerad av Magasinet Skåne till "Årets bästa kultur i Skåne 2022" och slutade på en härlig andraplats!


2021 Startade firman ”Två Stintor”
tillsammans med Birgitta Modd.

2021 Rekvisitör till filmen "Trumpna själar" som filmades i Umeå i maj. Manus och regi: Mikaela Östlin.

2020 Sminkade några ungdomar som skulle illustrera historiska personer från Söderhamn i utställningen "Stadens röster - en utställning i ord och bild om Söderhamn under 400 år".  Detta i samband med stadens 400-årsjubileum. Foto: Joakim Brolin Texter: Gunilla Kindstrand

2020- Jobbar då det behövs på Växhuset i Mobodarne. Bland annat med illustrationer, informationsmaterial, skyltproduktion, dekorationsmåleri, pedagogiskt material för besökare och som “bollplank”.

2019-20 Biblioteksassistent, timanställd på Bollnäs bibliotek.

2019 “Location scout” till Netflixserien “Kärlek & anarki” under november-december.

2019 Bildlärarvikarie på Torsbergsgymnasiet under vårterminen.

2019 Formgav en monter/utställning för Växhuset tillsammans med Ralf Palmpers, Växhuset, Mobodarne. Montern fanns på Ekotorget i Wij Trädgårdar, Ockelbo, under juni, juli och augusti.


2018-19 Illustratör till boken om lilla fjärilen Rosali som opererar hjärtat, ute i maj 2019. Monika Frick och Carina Nelson har skrivit boken.

Köp boken här: https://www.hjartebarnsfonden.se/ge-en-gava/webshop/

2018-19 Scenograf, rekvisitör, dekormålare, sminkansvarig och grafisk formgivare av affisch och program till ES16s slutproduktion ”HAIR”. Regi: Mikaela Östlin

2018 Studiecirkel på Växhuset i Mobodarne.

2018 Lärare i Estsetisk kommunikation, estetiska programmet, Torsbergsgymnasiet i klasserna ES17 och ES18.

2017-18 Scenograf, rekvisitör, dekormålare och sminkansvarig på estetiska programmet i Bollnäs, i samarbete med elever i klassen. ES15s slutproduktion “The Sound of Music”, med regi av Mikaela Östlin.

Scenografiansvarig för ES15s saga, "Mannen som blev förvandlad till kvinna". Regi: Mona Elmström

2018 Stökade till på en gata i Kilafors till Johan Bodells Episodfilm, "We have to go", som filmades i Kilafors med omnejd. Se filmen HÄR!


2018 Sminkade “Ebbot & The Indigo Children” innan spelning i Gävle. Katarina Hansson fotograferade innan spelning i Gävle. Katarina Hansson fotograferade.


2018 Mitt mönster, “Kobra”, sålt till Vintage in My Heart. Facebookgruppen HÄR.


2017-18 Kampanj för Bollnäs Bostäders nya lägenheter. “Flytta in din stil på Myrbäckskroken”. Stylade några lägenhetsmiljöer på uppdrag av reklambyrån Paper Jam.


2017-18 Assistent till en gymnasieelev, två dagar i veckan på Torsbergsgymnasiet Bollnäs.

2017 Studiecirkel i modellbygge med anställda på Växhuset, Mobodarne.

2017 Sminkjobb för HSB för annonskampanj om trygghetsboende.
Foto: Katarina Hansson

2016-17 Scenograf, rekvisitör, dekormålare och sminkansvarig på estetiska programmet i Bollnäs, i samarbete med elever i klassen. ES14s slutproduktion “Trollkarlen från Oz”, med regi av Mikaela Östlin.
Grafiskt arbete med affisch och program för "Trollkarlen från Oz".
Scenografiansvarig för ES15s saga, "Stjärnenatt". Regi: Mona Elmström

2016, 2017 Bildlärare på Höghammargymnasiet i Bollnäs (särskolan).


2016 Tillverkade ett par drauglik, förberedde inspelningsplatser och skötte en del av maskarbetet vid inspelningen av filmen DRAUG, producerat av Ödmården filmproduktion. Se HEMSIDA.
Länk till TRAILER här!

2016 Formgav logotyp till "Drömlagret - Brud & Bal"

2016 Hjälpte till att skapa en miljö för "Sagoäventyret" på Flygstaden i Söderhamn.

2015-16 Scenograf, rekvisitör, dekormålare och sminkansvarig på estetiska programmet i Bollnäs, i samarbete med elever i klassen. ES13s slutproduktion var “Djungelboken”, med regi av Mikaela Östlin.
Grafiskt arbete med affisch och program för "Djungelboken".
Scenografiansvarig för ES15s saga, "Olof och Ragnella". Regi: Mona Elmström

2014-15 Scenograf, rekvisitör, dekormålare och sminkansvarig på estetiska programmet i Bollnäs, i samarbete med elever i klassen. Slutproduktionen med ES12 var “Cats”, regisserad av Mikaela Östlin.
Scenografiansvarig för ES14s saga, "Bröllopet i Marsipanien". Regi: Maja Wreiding


2014 Sminkös på musikvideo med Gormathon. Regi med mera: Thomas Lothström
Se "Remember" med Gormathon HÄR.

2014 Scenograf, rekvisitör, dekormålare och sminkansvarig på estetiska programmet i Bollnäs, i samarbete med elever i klassen. Slutproduktionen med ES11 var “Figaros bröllop”, regisserad av Linus Widner.

2013 Rekvisita till Johan Bodells film "Surrealistiska verkligheten". 

2013 Sminkjobb, "Sånger om döden". Kersti Ståbi, Johanna Bölja Hertzberg, Emma Härdelin och Katarina Hallberg
Fotograf: Katarina Hansson


2012-13 Scenograf, rekvisitör och dekormålare på estetiska programmet i Bollnäs, i samarbete med elever i klassen. Slutproduktionen med ES10 var “En midsommarnattsdröm”, regisserad av Linus Widner.
Jag var även scenografiansvarig för ES12s saga, “Singoalla”, och jobbade fram en scenografi tillsammans med ES11 och ES12. Regi: Mona Elmström.

2012 Ansvarade för scenografi och rekvisita till reklamfilm för BORAB. Paper Jam reklambyrå producerade.

2012 "Pimpade" miljön på Kilafors Herrgård, där Design By Leftovers möbelgrupp "Raven Project" till Jonas Åkerlund blev fotograferad. Sminkade samtiding Linda och Jona Netsman för porträttfotografering.

2011-12 Scenograf, rekvisitör, dekormålare och sminkansvarig på estetiska programmet i Bollnäs, i samarbete med elever i klassen. Slutproduktionen med ES09 var “West Side Story”, regisserad av Linus Widner.
Jag var även scenografiansvarig för ES11s saga, “Kåldolmar & kalsipper”, och jobbade fram en scenografi tillsammans med ES10 och ES11. Regi: Mona Elmström.

2011 Sminkös i fotoprojektet “CAPUT MORTUM”, med utställning på Maxim i Gävle under hösten 2012 och på LOKOMOTIV i Bollnäs, sommaren 2013. Andra inblandade i projektet är fotograf Katarina Hansson, hårstylist Linda Blomqvist, kostymmakare Birgitta Modd samt flera modeller, varav de flesta var riktiga cirkusartister.

2010-11 Scenograf, rekvisitör, dekormålare och sminkansvarig på estetiska programmet i Bollnäs, i samarbete med elever i klassen. Slutproduktionen med ES08 var “Den Kaukasiska kritcirkeln”, regisserad av Linus Widner.
Jag var även scenografiansvarig för ES10s saga, “Stjärnöga”, och jobbade fram en scenografi tillsammans med ES09 och ES10. Regi: Mona Elmström.

2010 Inför filminspelningen av “The Girl With the Dragon Tattoo”  i Segersta hade jag förmånen att få arbeta några dagar med dekormålarna “Pelle Pensel” Johansson och Kristoffer Sjöström.


2010 Sminkös/maskör på filminspelningen av webserien “The Great Dying”, producerat av Ödmården filmproduktion. Se mer på hemsidan: www.thegreatdying.com


2009-10 Scenograf, rekvisitör, dekormålare och sminkansvarig på estetiska programmet i Bollnäs. ES07s slutproduktion blev “Carmen”, regisserad av Margaretha Sundström. Se min film om arbetet med Carmen HÄR.

2009 Maskör på musikvideo med Inmoria, regi "Kyx" Rytkönen. Se "In my Dreams" med Inmoria HÄR.

2008 Sminkade Regina Lund inför "Huldrefotografering" på Hårgaberget. Fotograf: Katarina Hansson Hårstylist: Linda Westin

2007 Startade eget för att kunna ta uppdrag som grafisk formgivare, scenograf och sminkös (med mera).

2006-07 UNICUM - Nordisk Design för Alla Center, Bollnäs. Projektanställning. Jobbade främst med att formge trycksaker och utställningar. Även illustrationer, och formgav Unicums logotyp.

2005 Föreningen Bockens Vänner arrangerade Bock-Rock i Långnäsparken, Bollnäs.
Artister, alla med anknytning till Hälsingland: Bengt Jonsson på bockhorn, Jalimansa (Jonas Albin), Mårten Lärka, Niclas Andersson, Moussa Fofana & Kalabass, Molladu och Bullegrims Band. Årets konferencier var akrobaten "Jacrobat" (Jacob Westin).

2004 Föreningen Bockens Vänner arrangerade Bock-Rock i Långnäsparken, Bollnäs.
Artister, alla med anknytning till Hälsingland: Bengt Jonsson på bockhorn, Petter Berndalen, Demotoppenvinnarna The Louis Cyphre Band, Man över bord, Bullegrims band, Dan Viktor och Sigge Hill med Per Persson som gästartist. Kvällens konferencier var Petter Berndalen.

2003-2004 Scenograf och lärare i scenografi på estetiska programmet i Bollnäs. Jobbade tillsammans med eleverna i ES3 fram scenografin till deras slutproduktion ”Vad livet är värt”, eller som originalet heter; ”Tiggarens opera”. Regi: Augusto Cabrera.

2003 Föreningen Bockens Vänner arrangerade utställningen Bockland på Museet i Bollnäs. Temat var hälsingebocken/getter/Hälsingland/hälsingar.
I samband med utställningen arrangerades även en kväll då illustratören och författaren Anna-Clara Tidholm berättade om getter och bockar i sagor och läste högt ur sin bok "Sagor från skogen".

2003 Föreningen Bockens Vänner arrangerade Bock-Rock i Långnäsparken, Bollnäs. Artister, alla med anknytning till Hälsingland: Bengt Jonsson på bockhorn, Sonny Bonnet, Bullegrims Band, Västerbrokören, Ulf Stureson med band.

2002-2003 Scenograf och lärare i scenografi på estetiska programmet i Bollnäs. Jobbade tillsammans med eleverna i ES3 fram scenografin till deras slutproduktion "Livia", en modern version av Oliver Twist. Regi: Krister Dahlberg.
Gjorde, i samarbete med eleverna, scenografin till ES1s teaterföreställning ”Kungen, tiggaren och de tre granatäpplena”. Regi: Margaretha Sundström.

2002 Föreningen Bockens Vänner arrangerade Bock-Rock i Långnäsparken, Bollnäs.
Artister, alla med anknytning till Hälsingland: Bengt Jonsson på bockhorn, Polskecirkus, Linda Styf, Cloud, Bullegrims Band, Oline och Thore Härdelin, Ulf Stureson, Molladu och Per Persson. Kvällens konferencier var fakiren Tobias Törnell.

2002–2004 Formgivare på miljökursgården Växhuset i Mobodarne, Söderhamn. Mina främsta arbetsuppgifter var att utforma annonser, affischer, program, utställningar med mera. Jag gjorde även modeller, illustrationer och ansvarade för dokumentation av projektet.
Hemsida: www.vaxhuset.net

2003 Sminkös och rekvisitör vid inspelningen av "Journalfilmerna" som ingick i föreställningen "Tåget - Hipp, hipp Uran!". Regisserat, filmat och klippt av Thomas Lothström. Kostym: Birgitta Modd.
Se "Skräpkanonen"
Se "Fru Hamsterlund"
Se "Invigningen av Atomexpressen"

2003 Scenograf och rekvisitör i teateruppsättingen ”Tåget - Hipp, hipp uran!”. En helt nyskriven musikal för Kilafors amatörteaterförening. Manus med mera: Thomas Lothström, regi: Pelle Fallström. Kostym: Birgitta Modd.

2001 ”Motivlackning” av karamellkungenhuvuden. Huvudena som skulle användas i en reklamkampanj för Karamellkungen var formgivna av industridesignern Lena Landin-Lorentzen och framtagna av företaget Formaplast i Ockelbo.

2001 Scenograf och rekvisitör i teateruppsättningen ”Linets vägar”. En utomhusföreställning som framfördes i Trolldalen i Växbo utanför Bollnäs. Ett samarbete mellan flera olika teaterföreningar i Bollnäs kommun. Manus: Arne I Johansson, regi: Katarina Winther.

2001 Scenograf, rekvisitör och sminkansvarig i teateruppsättningen ”Mannen som älska’ musiken”. Hå-teaterns musikteaterföreställning skriven och regisserad av Lars Green. Jag gjorde även affisch och programblad.

2001 Lärare i scenografi på estetiska programmet (ES2).

2001 Vi startade Föreningen Bockens Vänner, där jag var ordförande. "Föreningens mål är att öka kunskapen om Hälsinglands kultur och historia. Vårt landskap är ju, utan att skryta, bäst i världen! Genom att lyfta fram godbitarna vill vi få fler hälsingar och icke hälsingar att uppskatta det lika mycket som vi i Bockens Vänner", löd programförklaringen. Föreningen, som arrangerade några festivaler och en utställning, hade många medlemmar, spridda över landet (och några utanför Sverige).

2000 Scenograf, kostymtecknare och rekvisitör i musik- och dansföreställningen ”Framtidstro”. Rehnstedtska rådet och Heffaklumpen Hälsingland (Folkteatern Gävleborg ) i samarbete med Bollnäs kulturskola och estetiska programmet i Bollnäs. Barn skrev texter om framtiden som tonsattes av Anders Skogh, vilket resulterade i en cd–skiva och denna föreställning på Folkets Hus i Bollnäs. Jag gjorde även programblad, affisch och skivkonvolut.

2000 Scenograf, kostymtecknare och rekvisitör i teateruppsättningen ”Cabaret”. Den klassiska musikalen sattes upp på Folkets Hus i Bollnäs. Regi: Margaretha Sundström.

1999 Vikarierande sminkös på filminspelningen ”Hassel – Förgörarna”. Under ledning av maskören Anders Bratås arbetade jag som sminkös under sammanlagt fem inspelningsdagar.

1999 Sminkös på kortfilm gjord av elever från DI (Dramatiska Institutet), med bland andra Shanti Roney som skådespelare. Producent: Helene Ahlsson.

1999 Diverse mindre sminkjobb. Bland annat tidningen ”Plaza Kvinna”, ett jobb på en Cirkus Cirkörpremiär, reklamfoto, bröllops- och examensminkningar med mera.

1998 Utställningsarbete på Konsthallen i Bollnäs. Jag jobbade bland annat med utställningen ”Bollnäs-staden” som visade stadens födelse genom modeller och uppbyggda interiörer. Tillsammans med Johanna Lindström gjorde jag en bakgrundsmålning till en stor modell av Bollnäs på 1860-talet.

1998 Sminkjobb för Salong Donna. Reklamkampanj, foto: Lars Lööv.

1997 Assistent hos industridesignern Lena Landin–Lorentzen i Bollnäs.

1996 Utställningsarbete på Museet (senare Konsthallen) i Bollnäs. I samband med ATRs teaterfestival i Bollnäs gjordes en scenografiutställning på Museet i Bollnäs. Scenografen Gilda Perna utformade utställningen, och vi hjälptes åt att ställa i ordning den.

1996 Scenograf, kostymtecknare och rekvisitör i teateruppsättningen ”Horga”. Hå-teaterns nyskrivna musikal som utspelade sig i Hälsingland på vikingatiden. Jag gjorde även ett original till affischen. Manus och regi: Lars Green.

1995–96 Museet (senare Konsthallen) i Bollnäs. Diverse sysslor. Utställningsarbete och registrering av gamla Bollnäsfoton och ritningar.

1994 Scenograf, kostymtecknare och rekvisitör i teateruppsättningen ”Jeanne d’Arc”, även detta en nyskriven musikal, med Hanna Hedlund i titelrollen. Gjorde även ett original till affischen. Ett samarbete med Folkuniversitetet. Manus och regi: Lars Green.

1993 Filminspelningen av "Vem som helst kan väl vara först in i dimman", ett ALU-projekt. Hade huvudansvaret för kostym och rekvisita, och var med i alla moment vid framställandet av videofilmen.

1992–93 Gumpels Café. Ingick i gruppen som startade Gumpels Café i Bollnäs. Jag ansvarade för färgsättning och färdigställande av lokalen, och ritade köket som gjordes helt nytt. Jobbade sedan på kaféet under en period, tillsammans med flera andra ungdomar.

1989(?) Sommarjobb inom hemtjänsten i Bollnäs.

1987-88 Ungdomslagsplats som bildlärarassistent på Gärdesskolan (högstadium) i Bollnäs.

1987 En månads "ungdomslagsplats" på Stilreklam i Bollnäs, är jag bland annat fick skära ut text, prova screentryck och tvätta screenramar med thinner(!).

1986-87 Medhjälpare på arbetsterapin inom äldrevården, Hamrelund (ungdomsplats). Fick ett kortare sommarvikariat senare.
UTBILDNINGAR OCH KURSER


2020 Starta eget-kurs, med Tommy Henriksen och Susanne Radgren, näringslivsutvecklare i Bollnäs kommun som kursledare.


2020, februari–mars, ABF-kurs, “Praktiskt byggande”.
6 tillfällen à 3 timmar, där vi reglade upp väggar, byggde trall, lärde oss mer om verktyg med mera.

2018, 16–17 juni, Leva hållbart - grundkurs i Permakultur. En helgkurs som bygger helt på Växhusets koncept för ett hållbart sätt att bygga och bo. Den ger en grundläggande förståelse för Permakulturens grunder. Kursledare, Ralf Palmpers, Växhuset.


2004–2006 Idévärlden, Bollnäs. En tvåårig KY-utbildning som har namnet “Tillämpad medieproduktion – skapande och struktur”, med inriktningen grafisk formgivning andra året. Min LIA (Lärande i Arbete) hade jag under nästan hela vårterminen 2006, hos UNICUM - Nordisk Design för Alla Center, i Bollnäs. Vilket ledde till anställning.

2000 Webdesign & Miljö. En grundläggande utbildning i miljö och webdesign på Växhusets kursgård i Mobodarne. Kursledare var Ralf Palmpers och Anders Persson.

1999 Starta Eget-utbildning på Påhlmans Handelsintitut i Stockholm, som pågick 17/5-25/6 1999.

1998 Art of make Up School i Stockholm. En sminkösutbildning som pågick i två terminer. Gick som assistent till skolans lärare/VD under många olika jobb. T ex TV-programmet "Tjugotvånollnoll", "Sikta mot stjärnorna" för restaurangbranschen, diverse plåtningar för XL-studio, tidningen Plaza Kvinna, pilotfilminspelningar för långfilmen "Ung och dum", samt assisterade och jobbade på skolan med kurser, skönhetssminkningar och maskeradsminkningar.

1992 ”Målning på gammalt vis”. En kurs i ådring och marmorering i Gysinge under ledning av Olle och Lena Nessle. Kursen pågick under två helger.

1991 Kurs i släktforskning på Forskarföreningen i Bollnäs.

1989–90 Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå.

1988–89 Färg & Form, Väddö Folkhögskola.

1987 Kurs i textning med Ann-Britt Stanley som lärare. 21 timmar.

1984–86 2-årig ekonomisk linje på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.
STIPENDIUM


2006 Jag tilldelades det ena av de stipendier som delades ut varje år till två avgående elever på Idévärlden i Bollnäs.

Motivering: “För sin originella finurlighet, sitt sympatiska sätt och sin förmåga att alltid bli klar i tid trots teknikens motsträvighet”.