Två Stintor

Våra återförsäljare

Klicka på bilden för att
läsa och se mer här nedan!

Vill du också bli vår återförsäljare?
Vi ser fram emot ditt brev i e-postlådan!
Skriv till tvastintor@gmail.com

Anna-Karin Wiberg Design
Visby, Gotland

Ericssons bokhandel
Ljusdal, Hälsingland

Helins bokhandel
Bollnäs, Hälsingland

Lilla Gröna Huset

Bollnäs, Hälsingland

Tomarps Kungsgård
Åstorp, Skåne

Världsarvet Gästgivars
Vallsta, Hälsingland

Dalarnas Hemslöjd
Falun, Dalarna

Gammalt & Nytt
Bollnäs, Hälsingland

Hälsingegård Ol-Anders Alfta, Hälsingland

Länsmuseet Gävleborg

Gävle

Träslottet
Arbrå, Hälsingland

Växhuset
Mobodarne, Hälsingland

Delsbo forngård
Hälsingland

Hemslöjdsbutiken i Vallsta Hälsingland

Hälsingeprägel
Järvsö, Hälsingland

Nääs slottsbutik

Floda, Västergötland

Vox Cultura,
Edsbyns museum, Hälsingland

Ekmans hem & färg
Alfta, Hälsingland

HAGA Trätoffelfabrik
Haga, Göteborg

Järnvägsmuseet
Gävle

Ol-Nils,
Hårga, Hälsingland

Världsarvet Erik-Anders
Söderala, Hälsingland

Anna-Karin Wiberg Design


Företaget startades år 1999 med fokus på att göra vackra hållbara dam- och herrplagg i det unika grå, lockiga pälsskinnet. Tidlösa plagg som både skulle bredda det utbud som fanns och höja kvaliteten med förfinad tillskärning och personlig passform för kunden. Försäljning i Visby under vår-sommarhalvåret och tillverkning i Göteborg höst-vinterhalvåret vilket alltjämt består.

I Anna-Karin Wibergs butik i Visby på Gotland säljs vår Gotländska tös, och även Sverigestintan. 

Dalarnas Hemslöjd


Hemslöjdsbutiken i centrala Falun har funnits på samma plats vid Stora Torget sedan 1968.

I dag drivs den av Carola Vintéus och Charlotta Staffan Gille.

Här hittar du kläder, inredningstextil, smycken, material och garner, keramik med mera. En blandning av hantverk och design för alla smaker med tonvikt på svensk slöjd och tradition.

Hos vår första återförsäljare i Dalarna kommer du snart att hitta våra Stintor/Kullor från Dala-Floda, Fågelsjö, Ludvika, Rättvik, Sundborn, Svärdsjö-Enviken, Fredy i Bäckadräkten och våra olika Lucior.
Dessutom våra brickor, glasunderlägg och strumpor.

Delsbo Forngård


Delsbo forngård består av gamla välbevarade gårdar och byggnader från trakten.

Här finns målningar av Delsboskolans mästare Gustav Reuter (1699-1783) och hans förnämste lärljunge Erik Ersson (1730-1800).

På området finns även ett bygdemuseum/textilmuseum och en butik.

I bygdemuseets butik hittar du lokalt hantverk såsom keramik, delsbosöm, hemvävda mattor, knypplat och mycket mera.
De förmedlar och säljer delar till Delsbo-, Bjuråker- samt Norrbodräkten, mönster till dam och herrkoftan - liksom eget garn, böcker samt mycket mer.

Våra motiv "Brudpäll från Delsbo" och "Delsbo Forngård" hittade vi just här och i bygdemuseets butik kan ni hitta våra produkter!

Ekmans Hem & Färg


Ekmans Hem & Färg AB i Alfta, Hälsingland, har sin grund i en verksamhet som startade redan i slutet av 1800-talet av Erik Ekman. Med tiden har detta utvecklats till en butik på 350 m² "fyllt med allt möjligt till dig & ditt hem!" och drivs sedan början av 2000-talet av Marita Östberg.

Här säljs våra strumpor med mönstret Woxnadalen och våra runda reflexer med Stintor.

Ericssons bokhandel


Eric Ericssons Bokhandel AB grundades 1892 och bedriver handel med böcker, kontors- och pappersvaror i centrala Ljusdal, Hälsingland. Tidigare omfattades företaget av bok- och pappershandel med radio- och musikavdelning, radioverkstad och tryckeri med bokbinderi. Tryckeriet såldes omkring 1960 och företaget renodlade verksamheten till bok- och pappershandel.

Bokhandelns affärsidé är att tillgodose behoven av böcker, kontors- och pappersvaror till privatpersoner, företag och den offentliga sektorn i Ljusdals Kommun med omnejd.


"Vidare skall vi främja läsandet genom att vara en kunskapsoas i en klassisk och samtidigt modern miljö. Kunden sätts i centrum och service är en självklarhet."

Bokhandelns ägare Eva Nordgren utsågs av Järvsö Centerkvinnor till Årets företagare 2022.
Två Stintor gratulerar! :-)

På Ericssons bokhandel hittar du våra Stintor, Järvsöbrickor, och putsdukar till glasögonen i motiven Ljusdal, Järvsö och Delsbo. Och vårt bokmärke med Stinta passar ju perfekt då du ska till att läsa den där boken du kanske hittar på bokhandeln! 


Gammalt & Nytt


Gammalt & Nytt öppnade 1996 av Annica Westelius. 

Det är en mysig butik som finns i Bollnäs mitt i Hälsingland. Här finner du en blandning av antikt, retro, vintage, secondhand och nyproducerade varor i gammal stil med bra kvalité inom heminredning, skönhet och mode för dam, herr och barn, även härliga bad & bodyprodukter, doftljus, doftpinnar, tvättmedel, mjukmedel och strykvatten allt baserat på naturliga ingredienser. Målsättningen är att det ska finnas något för alla.

På Gammalt & Nytt säljs våra Stintor, brickan med Järvsöbuketten och våra strumpor.

Haga Trätoffelfabrik


Haga Trätoffelfabrik slog upp portarna på Haga Nygata i Göteborg redan 1933. Sedan dess har träskor tillverkats på ett hantverksmässigt sätt med höga krav på kvalité. Den älskade svenska trätofflan och tillverkningen på Haga Nygata blomstrar återigen med amerikanska influenser sedan Erik Davis tog över verksamheten 2015.


I den härliga stadsdelen Haga i Göteborg finns den mysiga butiken "Haga Trätoffelfabrik".
Här kan ni hitta flera av våra stintor, och vissa dagar kan ni faktiskt hitta Birgitta där också eftersom hon jobbar där ibland! Kom in och säg hej! 

Helins bokhandel


Helins Bokhandel grundades redan 1878 av Alfred M Goude och tio år senare tog Emil Helin – fosterbror till Alfred över.
Nu är det Emils barnbarnsbarn, Maria och Karin Helin som driver bokhandeln i Bollnäs centrum, Hälsingland.



Intill hälsingelitteraturen på Helins bokhandel i Bollnäs har våra ”Stintbokmärken” fått en plats!


Hemslöjden i Vallsta


I Vallsta, 2 mil norr om Bollnäs, finns denna hemslöjdsbutik som drivs av Arbrå hemslöjdsförening. Här säljs kvalitetsslöjd och möjlighet ges till att väva själv i vävstugan som finns här.

Varma, fina mössor och vantar att ha på sig på promenaden. Annorlunda tomtar, handsmidda krokar, mjuka dockor, virkade leksaker. By-tavlor med Arbrå och Vallstas byar, keramikmuggar och mycket mer.


Mittemot hemslöjdsbutiken ligger huset Kvar-Eriks. Där erbjuds kaffeservering i stämningsfull miljö under sommaren och kring advent.

Se Arbrå Hemslöjds Facebooksida för aktuella öppettider och kommande aktiviteter.


Hälsingegård Ol-Anders


Hälsingegård Ol-Anders är ett besökscenter, och här finns mycket att se för alla åldrar, allt med fri entré.

Långt tillbaka låg Ol-Anders intill Alfta kyrka men gården var en av de som ödelades vid storbranden 1793. Tio byggnader förstördes och nio personer blev hemlösa bara på denna gård. Efter branden påbörjades genast uppbyggnaden av den nya gården, men på en ny och säkrare plats, en hög kulle i Östra Kyrkbyn. Gårdens ursprung kan genom jordeboken spåras till 1575. Bonden Olof Andersson född 1640 förmodas vara den som gav namn till gården. I festgården finns vackert väggmåleri i originalskick från 1848.


På Ol-Andersgården finns förutom den fantastiska festgården bland mycket annat ett emigrantmuseum som visar Ersk-Jansarnas resa från hemlandet till Amerika.

Innanför entrén till det fina emigrantmuseet, nära caféet, finns en trevlig liten butik, och där kommer du snart att hitta våra 

Stintor, både stora och små, vår bricka ”Järvsö”, glasunderlägg med olika motiv och kanske även kuddfodral med motiv från just Ol-Andersgården!

Hälsingeprägel


På anrika Stenegård i Järvsö ligger butiken Hälsingeprägel. Här finns vackra saker för dig och ditt hem – tanken är att du vid ditt besök ska bli överraskad och samtidigt uppleva den gedigna kvalitet som det traditionella hantverket står för.

Långt tillbaka låg Järvsö Apotek i lokalerna.
Hälsingeprägel öppnades för drygt 10 år sedan av
Anna-Carin Åsbrink men drivs idag av Karin Li.


På Stenegård kan du umgås med vänner och familj i en trygg och inspirerande omgivning.
På gården finns butiker för hantverk och byggnadsvård, Lill-Babs museum, konstnärskollektiv, matställen, bageri, hälsoterapeuter samt Världsarvscentrum.
I trädgårdsparken som förändras med årstiderna finns fina promenadstråk, picknickplatser och lekområde.

Våra stintor (först och främst Järvsöstintan) finns som du förstår hos Hälsingeprägel!

Järnvägsmuseet


Järnvägsmuseet återöppnade den 29 juni 2024 efter flera års renovering, utbyggnad och utveckling. Som gäst möts du av helt nya utställningar, en ny butik och restaurang med ny uteplats. I utställningen finns även ett ”barnspår”, ett nytt lekrum och en ny utelekpark för de minsta.
I uteområdet vid museet kan du kika in i väntrummet på en gammal stationsbyggnad och leka lekar från förr vid en banvaktarstuga. Och såklart, spana på alla häftiga lok, tåg och vagnar.

I museibutiken kan du köpa vår stins Åke och Banvaktarhustrun Christina som vi gjort i samarbete med Järnvägsmuseet.
Vi är jätteglada över att få ha våra produkter i deras butik!

Titta in på Järnvägsmuseets fina hemsida för att se mer!

Lilla Gröna huset


Lilla gröna huset säljer lokala hantverksprodukter som är skapade av kreativa entreprenörer i Hälsingland. Butiken hittar du strax bakom Helins Bokhandel i centrala Bollnäs, Hälsingland.


Här säljs flera av våra produkter! Förutom Stintor av olika slag finns också brickor, glasunderlägg, reflexer, dukar och strumpor.

Länsmuseet Gävleborg


Museet öppnades 1940 och hette då Gävle Museum.
1978 omvandlades det till Länsmuseet Gävleborg, med uppdrag att bedriva verksamhet i hela Gävleborgs län.

Grunden till Länsmuseet Gävleborgs föremålssamlingar består av Antonie Rettigs donation från 1933 – John och Antonie Rettigs museifonder – som omfattade konst, möbler och konstindustri. År 1940 överfördes Gästriklands Kulturhistoriska Förenings samlingar av allmoge och förhistoria till det nyöppnade museet. Genom åren har samlingarna utökats genom gåvor, donationer och inköp.


I butiken säljs utvalda varor och böcker med anknytning till museets samlingar och utställningar. Här finns till exempel litteratur inom kulturmiljö, byggnadsvård, textil och konst.

"Sortiment ska vara hållbart och långsiktigt. Det är viktigt att våra produkter främst kommer från småskaliga hantverkare och formgivare, verksamma inom Gävleborgs län", står det på museets hemsida.

Vi är så glada över att få ha våra produkter här! 


Nääs slottsbutik


Att besöka Nääs slott i Västergötland är som att kliva rakt in i 1800-talet. Sedan den majdag år 1898 då August Abrahamson dog, har ingenting förändrats. Underhåll och konservering har garanterat att den fullständigt unika miljön fått bestå. Tekopparna står fortfarande framdukade i röda salongen, och i den mer privata delen av slottet är sängarna bäddade.

Slottsbutiken finns i det gamla spannmålsmagasinet bredvid slottet. Här finns ett urval av produkter som passar Nääs och dess historia. Linnehanddukar, grytlappar av bolstervarstyg, plåtleksaker, griffeltavlor och tvålar från Almgrens sidenväveri mm.


Här finns också produkter från Två Stintor!

Ol-Nils i Hårga


Hembygdsgården finns i Hårga mellan Bollnäs och Kilafors, och inte långt ifrån det mytomspunna Hårgaberget.

Ol-Nils har gamla anor och man kan följa släkten till 1500-talets skattelängder.

Bottenvåningen är uppförd på slutet av 1700-talet. Under mitten av 1800-talet byggdes många Hälsingegårdar till med en övervåning med salar för fest och det skedde även på denna gård som fick sin övervåning och säregna farstukvist 1865.

Under några veckor varje sommar hålls hantverksladan på Ol-Nils öppen, fylld av hälsingskt hantverk med mera.

I bryggstugan är ett serveringskök inrymt och där bakas eget tunnbröd. Hälsingeostkakan som brukar serveras här rekommenderas!

Ett av motiven på våra glasunderlägg har vi funnit inspiration till här på Ol-Nils, så om du gör ett besök, se om du kan hitta originalet! 


Tomarps Kungsgård


Tomarps Kungsgård är en från början dansk medeltidsborg belägen i det böljande landskapet vid Rönne å i Nordvästra Skåne.

De danska adelssläkterna Gjedde och Urne tillhör de mest prominenta ägarna då borgen var en dansk förläning. Deras vapen hänger ovanför huvudporten till Borgen. Under 1500-talet omvandlades borgen till ett renässansslott med torn och tinnar, men dessa revs under den stora renoveringen på 1700-talet.

(Det danska ordet ”borg” betyder f.ö. ”slott”).

Kring slottet finns påminnelser om parkens forntida glans, och inne i huset kan man se bilder och modeller av hur det en gång såg ut, med såväl parterrträdgårdar som vaktstuga och murar.

I slutet av 1990-talet togs huset över av mycket driftiga gallerister, paret Anderberg-Fjellström.

De skapade en mötesplats och mycket populär galleriverksamhet.

2020 togs Tomarp över av Sven och Magdalena Väpnargård.

I Kungsgårdens butik säljs två olika Skånska töser och faktiskt en pöjk i uniform också (eller påg heter det väl i Skåne), en Skånsk husar. På Tomarps Kungsgård har det traskat många alldeles riktiga husarer!

Träslottet


Den vackra storbondegården Hans Anders i Hälsingland blev känd som Träslottet på 1960-talet genom konsumentjournalisten Willy Maria Lundberg som här förverkligade sin dröm om ett "kvalitetshus", en inspirationsplats för den tidens konsumenter. Än idag är gården en inspirerande plats för hela familjen såväl inomhus som utomhus med sitt välbevarade interiörmåleri, den stora trädgården och med lekplats för barnen.


Restaurang med butik är numer öppen året runt. Här finns även ett B&B, trädgårdscafé öppet på sommaren, utställningar, hantverksbutiker och möjlighet till guidade visningar av huset och trädgården. Familjen Ossmyr förvaltar och  utvecklar Träslottet in i framtiden. 

Här kan du hitta våra Stintor!

Edsbyns museum,
Vox Cultura


Edsbyns museum i Hälsingland drivs av Ovanåkers Hembygdsförening och har funnits sedan början av 70-talet. Sedan 2017 håller de till på nedre våningen i Vox Cultura.
Byggnaden har genomgått en totalrenovering för att skapa ett hus för ”kulturens röst” – Vox Cultura. Här finns idag Edsbyns museum, Edsbyns bibliotek samt den nya oasen Café Gondolen.

Förutom en fin samling folkkonst och hantverk som består av både väggmåleri, målade möbler och textilier finns också en utställning om författaren och fotografen Hans Lidman,

målningar, träsniderier och fotografier av en av landets mest kända naiva konstnärer, Lim-Johan, en uppbyggd lanthandel, så som den såg ut från sekelskiftet och fram till 40-talet och en skolsal från ungefär samma tid.

Förutom det, växlande konstutställningar och så lilla butiken vid caféet där bland annat våra Stintor säljs.

Världsarvet Erik-Anders


Erik-Andersgården i Söderala, Hälsingland, byggdes för 200 år sen av bonden och nämndemannen Erik Andersson och ägs sedan 1980-talet av familjen Forssell som utvecklat och driver verksamheten.

2012  utsågs sju hälsingegårdar till världsarv av FN-organisationen Unesco, och Erik-Andersgården är en av dem!

Världsarven utgörs av de kultur- och naturmiljöer i världen som anses vara ojämförligt mest enastående och av stor betydelse för hela mänskligheten. Andra exempel på världsarv är till exempel Pyramiderna i Egypten, Frihetsgudinnan i New York, Galapagosöarna, ön Gorée i Senegal med flera.

Erik-Andersgården är öppet för besök under sommarmånaderna.
Här finns Visitor Center, kafé, butik och möbelutställning samt en trädgård som har återställts som den såg ut år 1920.
I den fina butiken hittar du våra Stintor och strumpor!

Världsarvet Gästgivars


Gästgivars är en av de sju gårdar som bildar Världsarvet Hälsingegårdar.
På 1800-talet var bönderna i Hälsingland enormt rika på bland annat lin och skog, och de var duktiga affärsmän. Man tävlade med grannarna, byggde större och finare hus med vackra utsmyckningar och målade allmogemöbler.
Målare/konstnärer åkte hela året runt i landskapet och skapade fantastiska utsmyckningar.
På Gästgivars finns stilbildande schabloner målade av Jonas Wallström, den främste i Sverige! Härifrån kommer också ett av Sveriges mest älskade tapetmönster.

Det är Björn och Pia Ohlsson som förvaltar Världsarvet Gästgivars, och som sedan några år tillbaka är Världsarvsägare, kulturbärare, restaurangägare, antiksäljare, konstutställare, musikarrangörer, mönstervårdare, tapettillverkare, bedriver guideverksamhet, har startat odlingar på 1200 kvm och en djurpark!

I Gästgivars butik kan du hitta våra stintor!

Växhuset


Växhuset är en ekoby i södra Hälsingland.
Här finns Kursgård, vandrarhem, ekobutik, trädgårdar, en hel del djur och i växthuset serveras "förtroendefika". Ta för dig av det fika du vill ha, betala med swish direkt och välj en plats, ute eller inne, med din kaffe och kaka, glass, eller vad du kan tänkas vara sugen på. Gå sen runt i trädgården och inspireras! 
Växhuset ligger vid Edesjön i Mobodarne, strax utanför Söderhamn. Namnet syftar på Växande på flera sätt. Både grödors och människors växande vill man värna om. Här strävar man efter en hållbar och rättvis utveckling och använder sig av Permakultur som ett redskap för att utveckla stället i den riktingen.
I Ekobyn finns snart fyra bofasta familjer.

Växhusets kursgård och vandarhem drivs av Sonja och Ralf Palmpers.
De startade sin verksamhet med miljökurser redan 1999 och har senare även startat STF Söderhamn/Växhuset vandrarhem.
Visningar, kurser och föredrag kan bokas året runt.
Se mer på hemsidan!


Här händer det att Beth jobbar ibland och här går det också att hitta våra Stintor och strumpor.

Klart värt ett besök på många sätt!

Privacy policy

OK